» Kreativ lys

Kreativ lys

Et kreativt lys bilde vil si at du gjøre noe av bildet lysere mens du gjør andre deler mørkere. Det skal ikke mye til for å gjøre et vanlig bilde til å stikke fram.

Først velger du et bilde du vil bruke, jeg hadde ikke et brukelig bilde så jeg brukte bilder jeg fikk fra et Photoshop blad.

Jeg valgte å bruke «Leves» til å justere lys forholdet på bildet. Klikk på «Create new fill ore adjustment layer» og velg «Leves», når du juster på lysforholdet så justerer du hele bildet. Juster så bildet til himmelen blir perfekt, glem resten, og så klikker du Ctrl+I for å invertere «Layer mask thumbnail» slik at hele bildet blir lyst igjen. Det neste du gjør er å bruke enten «Erase Tool» eller «Brush Tool» for å male fram himmelen igjen.
Husk å sette «Set background color» til svart viss du skal bruke «Erase Tool» , og «Set foreground color» til svart viss du bruker «Brush Tool».

For å justere på resten av bildet og ikke himmelen så gjør du akkurat det samme som beskrevet oppe og bruk «Erase Tool» eller «Brush Tool» for å male fram forskjellige lys styrke nivåer, du må variere på «Opacity» for å variere denne lys styrke nivået.

Her er et før bilde.

Her er bildet etter justering.

Skriv ut

Up